Ovriga Djur

Hösten 2011 dog stallkatten Malin så nu finns bara mamma Mussan kvar, idag 18 år! Hon får regera ostört här sin tid ut innan någon ny stallkatt får flytta in.

Familjen består förutom hundarna av 5 katter, orientalerna Giisen och Missy, skogisen Saida och stallkatterna gamlingarna Mussan 16 och Malin 15 år. I köket bor dessutom 1 kanariefågel och 2 måsfinkar som katterna otroligt nog låter vara ifred.

Övriga djur på gården är:

2011-12-01 Jämtgetterna är numera 5 st. Nytillskottet är Torekällbergets Knut från djurparken i Södertälje.

4 jämtgetter i genbank, bocken Guiness och getterna Snövit, Tindra och Lisa, årets 4 killingar är sålda och har flyttat till egna hem. När tiden räcker till bättre är det tänkt att bli både mjölk, ost och messmör.

2011-12-01 Roslagsfåren är nu Gudrun med döttrar Astrid, Bruna och Björg.

2 roslagsfår i genbank, Gudrun och hennes dotter Astrid, född 25 augusti. gudrun-o-astrid.jpg

2011-12-01 Jag är trött på värphöns!!! I år vet jag inte hur många kullar de lyckats gömma och komma fram med. Sista kullarna föddes nu i november, den vitas 3:e! Nu med 13 kycklingar!

En i storlek varierande flock Åsbohöns beroende på vår oförmåga att ständigt överlista hönornas instinkt att gömma undar sina värpreden och rävens aptit. Det brukar bli 2-3 kullar kycklingar per år.

2011-12-01 Bina är invintrade och vi har lyckats dela samhället till 2 nya kupor. Dock fick vi i gengäld inte så mycket honung.

Bin. Vi införskaffade ett samhälle en sen lördagskväll i juli 2010 och som tack fick vi den underbaraste sommarhonung, ljust limegul med smak och doft av vitklöver.

 

 
 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)